JEROEN BEIRENS

Jeroen Beirens | °1982 België | Deze beeldtaal is tot stand gekomen uit een leven als Ontwerper | Tekenaar | Schrijnwerker. Een proces van vastnemen en loslaten, dat men in mijn werk kan terug vinden. In digitale aangestuurde willekeurige decomposities van de metrische ruimte en zijn vormen.

Waarop voort wordt gebouwd. Wisselwerkend, zoals tekenen, schilderen, linodruk, collages, vergulden, 2 & 3D digitaal, lazercutting, … beïnvloeden de ontwikkeling in mijn werk. De uitkomst is nooit voordien bepaald.

Visie | De ruimtelijke vormen staan voor het interagerende van ongedefinieerde identiteiten. In relatie met anderen ontwikkelen we ons in onze omgeving. Identiteit creëren we niet alleen. Iets delen met de ander, waar soms geen woorden voor zijn.

​Met een technisch-bouwkundige achtergrond dat voorbij het architecturale gaat en met interactie tussen het manuele en het digitale, geeft het spel van lijnen vorm aan kantelmomenten in het leven doorheen de tijd.

Dit dynamisch lijnenspel, waar men geen grip op kan krijgen, komt soms naar de voorgrond of gaat op in de massa. Een proces van vastnemen en loslaten, manifesteert zich tot in het oneindige.

​De panelen zijn net als kamerschermen, die de beschikbare ruimte verdelen. Ontplooid tot een vlak waarop het onderdrukte naar de oppervlakte van de drager komt en als het ware breekt, doorbreekt, uitbreekt.