JEROEN BROUX

Jeroen Broux

Creativiteit, maken en ontwerpen vormen de rode draad in het leven van Hasselaar Jeroen Broux (°1981).

In 2003 studeerde hij af als Meester in de Grafische en Reclame Vormgeving in Hasselt.

Na 8 jaar ervaring te hebben opgedaan als artdirector in reclamebureau’s, startte hij in 2011 als zelfstandig grafisch ontwerper met een eigen grafische studio in Hasselt, Imagica. De studio werkt veelal voor opdrachtgevers in de culturele en toeristische sector. De stijl kan omschreven worden als sterk, strak, duidelijk en gebalanceerd. Door het jarenlang werken met digitale beelden en ontwerpen op scherm, kwam er terug de drang en interesse om te werken ‘met de handen’, op doek en papier. Dat resulteer in 2019 in een eerste reeks ‘CTRL’.

Jeroen: “Deze eerste reeks schilderijen is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar controle, ‘CTRL’.

Door het wegstappen van het computerscherm viel de controle weg. De snelheid en flexibiliteit van het werken op computer werd in de loop der jaren een evidentie voor mij. Nu ik het scherm ruil voor het doek, verplicht ik mezelf anders te denken, anders te redeneren. Maar veel vrijer en bewuster.  Het zoeken naar controle over de vorm, de kleuren en de technieken maken dit voor mij een erg persoonlijke reeks.”

De stijl van de schilderijen zijn een verlengde van de grafische taal waarmee Jeroen als vormgever werkt. Duidelijke lijnen en grenzen. Subtiele vormen die in balans zijn en met mekaar communiceren. Een minimalistisch kleurenpalet dat niet overheerst. Spontane verfstreken contrasteren met harde, gecontroleerde lijnen.