Alexandra Sherwood Black Morrison is een in Canada geboren kunstenaar, woont en werkt in Europa. Haar belangrijkste praktijk is abstracte schilderkunst, maar ze heeft ook geëxperimenteerd met beeldhouwkunst en ontwerp met behulp van verschillende materialen en media.

Ze begon haar professionele opleiding in het Fine Arts Program aan Ontario, Canada’s Guelph University, en studeerde in 2010 af met een Honours Bachelor’s degree. Daarna werd ze toegelaten tot het Ontario College of Art and Design University (OCADU) in Toronto voor een interdisciplinair Masters Diploma. Tijdens haar tijd bij OCADU begon ze een galeriestage in Brussel, België. Terwijl ze in Brussel werkte en de Belgische artistieke gemeenschap verkende, nam ze de beslissing om te solliciteren en werd ze toegelaten tot het Vrie Kunst-masterprogramma aan het Sint Lukas Brussels Institute, waar ze afstudeerde in 2014.

Sindsdien woont ze permanent in België en zet ze haar werk voort. Ze heeft meerdere tentoonstellingen gehad in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk en heeft met talloze andere kunstenaars gewerkt, waaronder schilders, beeldhouwers en muzikanten.